Pikalaina akuuttiin rahantarpeeseen

Pikalainalla tarkoitetaan netin välityksellä tehtyä lainahakemusta, johon saadaan nopea lainapäätös sekä mahdollinen tilisiirto jo saman päivän aikana. Verkossa palvelee monia eri rahoitusalan yrityksiä, jotka myöntävät kuluttaja-asiakkaille pikalainoja tehtyjen lainahakemuksien perusteella.

Pikalainalle tulee monesti tarve, kun maksukyky heikkenee äkillisesti ja tarvitaan nopeasti rahaa erääntyviin laskuihin. Esimerkiksi yksinhuoltaja äidin talous voi olla kovilla, kun pesukone hajoaa varoittamatta ja uusi on saatava tilalle, vaikka käsirahaa ei löydy.

Joskus vaan ei ole aikaa toimittaa pankkiin vaadittavia liitteitä ja odottaa lainapäätöstä, vaan kun rahaa tarvitaan heti esimerkiksi remonttia varten, niin on varsin perusteltua turvautua pikalainaan. Käyttökohteita ja syitä tarvittavalle pikalainalle on varmasti yhtä paljon, kuin on lainanottajia.

Tutustu huolellisesti pikalainan ehtoihin

Netin rahoitusyhtiöt myöntävät 50 eurosta jopa 50 000 euron suuruisia pikalainoja ilman vakuuksia tai takaajia. Näistä summista tänä päivänä on 1000 euron pikalaina. Laina-ajan pituuteen pääsee itse vaikuttamaan ja se kannattaa määrittää sen mukaan, kuinka paljon pystyy kuukausittain lyhentämään lainaa. Monesti kannattaa valita hieman pidempi laina-aika, ettei kaikki tulot mene pikalainan lyhentämiseen ja rahaa jää käyttöön myös elämiseen.

Pikalainan kulut koostuvat nostopalkkiosta, kiinteästä korosta sekä muista palvelumaksuista. Rahapuu.fi sivuston lainavertailun avulla löydät sinulle sopivimman pikalainan ja näet vertailusta kuinka paljon pikalainalle kertyy kuluja.

Voinko minä saada pikalainan?

Vaikka pikalainan saamiseen ei tarvita vakuuksia, eikä takaajia niin rahoitusyhtiöt varmistavat aina hakijan takaisinmaksukyvyn. Luottotiedot tulee olla kunnossa, eikä toistuvia maksuhäiriömerkintöjä saisi olla. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot ja pääosin rahoitusyhtiöt vaativat, että hakijan tulee olla yli 20-vuotias.

Jos sinulla on kaveri tai kumppani, kenen kanssa haluat hakea yhdessä lainaa, kannattaa se lainahakemuksessa mainita. Yhteishakijan kanssa myönteisen lainapäätöksen saaminen on todennäköisempää ja yhdessä voitte saada isomman pikalainan.

Hakiessasi pikalainaa sinulla tulee käytössäsi pankkitunnukset, jotta lainahakemukseen vaadittava TUPAS-tunnistautuminen voidaan suorittaa.

Koroton pikalaina

Muutamat rahoitusyhtiöt tarjoavat uusille asiakkaille korottoman pikalainan. Tarjous koskee vain ensimmäistä nostoa ja koroton pikalaina on maksettava ajoissa takaisin, koska eräpäivän jälkeen laina ei ole enää koroton, vaan korko lähtee kertymään normaaliin tapaan.

Suomilimiitin kautta hakija saa käyttöönsä 2000 euron tililuoton, josta ensimmäinen nosto on kuluton ja koroton aina 2000 euroon asti. Hakija saa nostamaansa pikalainaan jopa 60 vuorokauden maksuajan. Ensimmäisestä nostosta kulutonta maksuaikaa on seuraavan kuun viimeiseen päivään asti.
Limiitti.fi myöntää käyttöösi jatkuvan 3000 euron lainalimiitin, jota voi käyttää kuten tavallista luottokorttia. Lainalimiitin ensimmäinen 300 euron pikalaina on hakijalleen koroton sillä edellytyksellä, että se maksetaan ajallaan takaisin.
Ferratumin koroton pikalaina on suuruudeltaan 50-300 euroa. Tarjous on voimassa vain uusille asiakkaille. Luottopäätös tehdään heti ja rahat maksetaan tilillesi välittömästi. Koroton pikalaina ei sisällä piilokuluja, eikä muita sitoumuksia.
Vivuksen pikalaina ilman korkoa on enintään 400 euroa ja koroton tarjous koskee vain uusia asiakkaita. Korottomalle pikalainalle maksuaikaa annetaan 30 päivää ja rahat siirretään tilille automaattisesti 15 minuutin kuluessa hakemuksen hyväksymisestä.

Pikalaina alle 20-vuotiaalle

Markkinoilta löytyy pari rahoitusyhtiötä, jotka ovat vastanneet nuorten rahantarpeeseen ja myöntävät pikalainoja alle 20-vuotiaille. Jos olet aikasemmin tällä sivulla esitetyt vaatimukset ovat kunnossa, niin Credit24 ja Euroloan rahoitusyhtiöt antavat myönteisen lainapäätöksen hakemallesi pikalainalle.

Credit24 antaa käyttöösi joustolimiitin, joka on suuruudeltaan enintään 3000 euroa. Sinun tulee olla iältäsi vähintään 19-vuotias. Credit24 rahoitusyhtiön tarjoama pikalaina on kuluiltaan varsin edullinen suhteutettuna muihin alan rahoitusyhtiöihin.
Euroloanin henkilökohtainen luottotili myönnetään vähintään 18 vuoden ikäisille, Suomen kansalaisille. Käyttöluotto on jatkuva ja suuruudeltaan jopa 10 000 euroa. Euroloanin pikalaina ei sisällä avausmaksuja ja siinä on kiinteät lyhennyserät.

Pikalaina pankkitunnuksilla

Ensimmäistä kertaa pikalainaa haettaessa on hakijan kirjauduttava TUPAS-tunnistautumisella rahoitusyhtiön verkkopalveluun. TUPAS on suomalaisten pankkien käyttämä yhteinen tunnistamispalvelu. Jatkossa lainanhakua varten luodaan omat kirjautumistiedot verkkopalveluun tai vaihtoehtoisesti voidaan kirjautua pankkitunnuksilla.

Pikalainan haku on turvallista ja nopeaa, kun kirjautuessa lainanhakupalveluun käytetään pankkitunnuksia. Netissä toimivat rahoitusyhtiöt voivat pankkitunnistautumisen ansiosta varmentua siitä, että haettu pikalaina maksetaan varmasti oikealle tilille. Tänä päivänä laki vaatii vahvan tunnistautumisen, joten niin sanottuja tekstiviestivippejä ei enää ole.