Pikalaina akuuttiin rahantarpeeseen

Pikalainalla tarkoitetaan netin välityksellä tehtyä lainahakemusta, johon saadaan nopea lainapäätös sekä mahdollinen tilisiirto jo saman päivän aikana. Verkossa palvelee monia eri rahoitusalan yrityksiä, jotka myöntävät kuluttaja-asiakkaille pikalainoja tehtyjen lainahakemuksien perusteella.

Pikalainalle tulee monesti tarve, kun maksukyky heikkenee äkillisesti ja tarvitaan nopeasti rahaa erääntyviin laskuihin. Esimerkiksi yksinhuoltaja äidin talous voi olla kovilla, kun pesukone hajoaa varoittamatta ja uusi on saatava tilalle, vaikka käsirahaa ei löydy.

Joskus vaan ei ole aikaa toimittaa pankkiin vaadittavia liitteitä ja odottaa lainapäätöstä, vaan kun rahaa tarvitaan heti esimerkiksi remonttia varten, niin on varsin perusteltua turvautua pikalainaan. Käyttökohteita ja syitä tarvittavalle pikalainalle on varmasti yhtä paljon, kuin on lainanottajia.

Tutustu huolellisesti pikalainan ehtoihin

Netin rahoitusyhtiöt myöntävät 50 eurosta jopa 60 000 euron suuruisia pikalainoja ilman vakuuksia tai takaajia. Näistä summista haetuin tänä päivänä on 1000 euron pikalaina. Laina-ajan pituuteen pääsee itse vaikuttamaan ja se kannattaa määrittää sen mukaan, kuinka paljon pystyy kuukausittain lyhentämään lainaa. Monesti kannattaa valita hieman pidempi laina-aika, ettei kaikki tulot mene pikalainan lyhentämiseen ja rahaa jää käyttöön myös elämiseen.

Pikalainan kulut koostuvat nostopalkkiosta, kiinteästä korosta sekä muista palvelumaksuista. Rahapuu.fi sivuston lainavertailun avulla löydät sinulle sopivimman pikalainan ja näet vertailusta kuinka paljon pikalainalle kertyy kuluja.

Voinko minä saada pikalainan?

Vaikka pikalainan saamiseen ei tarvita vakuuksia, eikä takaajia niin rahoitusyhtiöt varmistavat aina hakijan takaisinmaksukyvyn. Luottotiedot tulee olla kunnossa, eikä toistuvia maksuhäiriömerkintöjä saisi olla. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot ja pääosin rahoitusyhtiöt vaativat, että hakijan tulee olla yli 20-vuotias.

Jos sinulla on kaveri tai kumppani, kenen kanssa haluat hakea yhdessä lainaa, kannattaa se lainahakemuksessa mainita. Yhteishakijan kanssa myönteisen lainapäätöksen saaminen on todennäköisempää ja yhdessä voitte saada isomman pikalainan.

Hakiessasi pikalainaa sinulla tulee käytössäsi pankkitunnukset, jotta lainahakemukseen vaadittava TUPAS-tunnistautuminen voidaan suorittaa.

Pikalaina alle 20-vuotiaalle

Markkinoilta löytyy 2 palvelua, jotka ovat vastanneet nuorten rahantarpeeseen ja myöntävät lainaa 18-vuotiaille. Jos olet aikasemmin tällä sivulla esitetyt vaatimukset ovat kunnossa, niin nämä rahoitusyhtiöt antavat myönteisen lainapäätöksen hakemallesi pikalainalle.

Limiitti myöntää jatkuvan 2000 euron lainalimiitin, jota voi käyttää kuten tavallista luottokorttia. Limiitin joustoluottoa voivat hakea 18 vuotta täyttäneet. Kuluja syntyy nimelliskorosta sekä päiväkohtaisesta tilinhoitopalkkiosta. Ajantasaisen hinnaston löydät Limiitin sivustolta.
Blue Finance on lainapalvelu, jonka laina soveltuu 18-vuotiaille. Blue Financella on tuotteenaan Arkilaina, joka on suuruudeltaan 300 euroa. Arkilainaa mainostetaan peruslainana kaikille suomalaisille. Blue Financen Arkilaina on aina saatavilla, kun lainantarve yllättää.

Pikalaina pankkitunnuksilla

Ensimmäistä kertaa pikalainaa haettaessa on hakijan kirjauduttava TUPAS-tunnistautumisella rahoitusyhtiön verkkopalveluun. TUPAS on suomalaisten pankkien käyttämä yhteinen tunnistamispalvelu. Jatkossa lainanhakua varten luodaan omat kirjautumistiedot verkkopalveluun tai vaihtoehtoisesti voidaan kirjautua pankkitunnuksilla.

Pikalainan haku on turvallista ja nopeaa, kun kirjautuessa lainanhakupalveluun käytetään pankkitunnuksia. Netissä toimivat rahoitusyhtiöt voivat pankkitunnistautumisen ansiosta varmentua siitä, että haettu pikalaina maksetaan varmasti oikealle tilille. Tänä päivänä laki vaatii vahvan tunnistautumisen, joten niin sanottuja tekstiviestivippejä ei enää ole.