Pikalaina akuuttiin rahantarpeeseen

Pikalainalla tarkoitetaan netin välityksellä tehtyä lainahakemusta, johon saadaan nopea lainapäätös sekä mahdollinen tilisiirto jo saman päivän aikana. Verkossa palvelee monia eri rahoitusalan yrityksiä, jotka myöntävät kuluttaja-asiakkaille pikalainoja tehtyjen lainahakemuksien perusteella.

Pikalainalle tulee monesti tarve, kun maksukyky heikkenee äkillisesti ja tarvitaan nopeasti rahaa erääntyviin laskuihin. Esimerkiksi yksinhuoltaja äidin talous voi olla kovilla, kun pesukone hajoaa varoittamatta ja uusi on saatava tilalle, vaikka käsirahaa ei löydy.

Joskus vaan ei ole aikaa toimittaa pankkiin vaadittavia liitteitä ja odottaa lainapäätöstä, vaan kun rahaa tarvitaan heti esimerkiksi remonttia varten, niin on varsin perusteltua turvautua pikalainaan. Käyttökohteita ja syitä tarvittavalle pikalainalle on varmasti yhtä paljon, kuin on lainanottajia.

Tutustu huolellisesti pikalainan ehtoihin

Netin rahoitusyhtiöt myöntävät 50 eurosta jopa 60 000 euron suuruisia pikalainoja ilman vakuuksia tai takaajia. Näistä summista haetuin tänä päivänä on 1000 euron pikalaina. Laina-ajan pituuteen pääsee itse vaikuttamaan ja se kannattaa määrittää sen mukaan, kuinka paljon pystyy kuukausittain lyhentämään lainaa. Monesti kannattaa valita hieman pidempi laina-aika, ettei kaikki tulot mene pikalainan lyhentämiseen ja rahaa jää käyttöön myös elämiseen.

Pikalainan kulut koostuvat nostopalkkiosta, kiinteästä korosta sekä muista palvelumaksuista. Rahapuu.fi sivuston lainavertailun avulla löydät sinulle sopivimman pikalainan ja näet vertailusta kuinka paljon pikalainalle kertyy kuluja.

Voinko minä saada pikalainan?

Vaikka pikalainan saamiseen ei tarvita vakuuksia, eikä takaajia niin rahoitusyhtiöt varmistavat aina hakijan takaisinmaksukyvyn. Luottotiedot tulee olla kunnossa, eikä toistuvia maksuhäiriömerkintöjä saisi olla. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot ja pääosin rahoitusyhtiöt vaativat, että hakijan tulee olla yli 20-vuotias.

Jos sinulla on kaveri tai kumppani, kenen kanssa haluat hakea yhdessä lainaa, kannattaa se lainahakemuksessa mainita. Yhteishakijan kanssa myönteisen lainapäätöksen saaminen on todennäköisempää ja yhdessä voitte saada isomman pikalainan.

Hakiessasi pikalainaa sinulla tulee käytössäsi pankkitunnukset, jotta lainahakemukseen vaadittava TUPAS-tunnistautuminen voidaan suorittaa.

Koroton pikalaina

Alla esitellyt rahoitusyhtiöt tarjoavat uusille asiakkaille korottoman tai jopa kuluttoman pikalainan. Tarjous koskee vain ensimmäistä nostoa ja koroton pikalaina on maksettava ajoissa takaisin. Ensimmäisen eräpäivän jälkeen laina ei ole enää kuluton, vaan korko lähtee kertymään normaaliin tapaan.

Ferratumin Joustava, kuluton pikalaina on suuruudeltaan 100 - 2000 euroa. Tarjous on voimassa vain uusille asiakkaille. Luottopäätös tehdään heti ja rahat maksetaan tilillesi välittömästi. Koroton pikalaina ei sisällä piilokuluja, eikä muita sitoumuksia ja kulutonta laina-aikaa on keskimäärin 30 päivää. Ferratumin tarjous on paras, sillä pikalaina on täysin kuluton. Ferratumin pikalaina on haettavissa, jos on vähintään 21-vuotias.
Credit24 antaa käyttöösi joustolimiitin, joka on suuruudeltaan enintään 4000 euroa. Sinun tulee olla iältäsi vähintään 19-vuotias. Credit24 rahoitusyhtiön tarjoama pikalaina on kuluiltaan varsin edullinen suhteutettuna muihin alan rahoitusyhtiöihin. Credit24 ei esimerkiksi peri laisinkaan nostokuluja ja ensimmäinen laina on koroton 30 vuorokautta. Kyseiseltä ajalta peritään vain 0,65 - 12 euron tilinhoitopalkkio. Tilinhoitopalkkion suuruus riippuu nostetusta lainasummasta.
Blue Financen tarjous soveltuu 18-vuotiaille. Blue Financella on tuotteenaan joustoluotto 5000 nostorajaan asti. Normaalisti pikalaina ei ole kuluton, mutta alennuskoodilla TUNTITILI sen saa kuukaudeksi kuluitta käyttöönsä. Ilman koodia Blue Financen pikalaina on muita vaihtoehtoja kalliimpi, joten muista hyödyntää alennuskoodi pikalainaan.

Pikalaina alle 20-vuotiaalle

Markkinoilta löytyy yllä esiteltyjen Blue Financen ja Credit24:n lisäksi 2 palvelua, jotka ovat vastanneet nuorten rahantarpeeseen ja myöntävät pikalainoja alle 20-vuotiaille. Jos olet aikasemmin tällä sivulla esitetyt vaatimukset ovat kunnossa, niin nämä rahoitusyhtiöt antavat myönteisen lainapäätöksen hakemallesi pikalainalle.

Limiitti myöntää jatkuvan 2000 euron lainalimiitin, jota voi käyttää kuten tavallista luottokorttia. Limiitin joustoluottoa voivat hakea 18 vuotta täyttäneet. Kuluja syntyy nimelliskorosta sekä päiväkohtaisesta tilinhoitopalkkiosta. Ajantasaisen hinnaston löydät Limiitin sivustolta.
Rahapalvelu tarjoaa asiakkailleen joustoluottoa jopa 4000 euron nostorajalla. Tarjottava luottoraja on asiakaskohtainen. Oman luottorajan saa selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen. Palvelun tarjoaa Credit24, eli hinnoittelu on molemmissa palveluissa täysin sama. Pikalainaa voivat hakea 19 vuotta täyttäneet.

Pikalaina pankkitunnuksilla

Ensimmäistä kertaa pikalainaa haettaessa on hakijan kirjauduttava TUPAS-tunnistautumisella rahoitusyhtiön verkkopalveluun. TUPAS on suomalaisten pankkien käyttämä yhteinen tunnistamispalvelu. Jatkossa lainanhakua varten luodaan omat kirjautumistiedot verkkopalveluun tai vaihtoehtoisesti voidaan kirjautua pankkitunnuksilla.

Pikalainan haku on turvallista ja nopeaa, kun kirjautuessa lainanhakupalveluun käytetään pankkitunnuksia. Netissä toimivat rahoitusyhtiöt voivat pankkitunnistautumisen ansiosta varmentua siitä, että haettu pikalaina maksetaan varmasti oikealle tilille. Tänä päivänä laki vaatii vahvan tunnistautumisen, joten niin sanottuja tekstiviestivippejä ei enää ole.